Nyhetsbrev, september 2017

Procession i Södertälje
En fantastisk sommardag med enstaka stackmoln på himlen samlades ca 300 entusiastiska kaldéer rustade med bön och sång för att hedra vår moder Jungfru Marias upptagning till himlen. Processionen, som gick från Johanneskyrkan genom centrala Södertälje till Hovsjö och vår nya Jungfru Maria kyrka, leddes av fader Paul Rabban.
Nyfiket stannade Södertäljeborna upp och processionen fotograferades av förbipasserande och följdes av vinkningar och leenden. Framme vid Jungfru Maria kyrkan mötte kardinal Arborelius. Välsignelse, bön och sång avslutade denna procession som förhoppningsvis kan bli en årlig återkommande händelse.  Bilder del 1 , bilder del 2. Film

Taklagsfest
Festen firas för att tacka byggarbetarna när taklaget är på plats. Den 31 augusti var det dags. Ett sextiotal personer som arbetar med bygget eller är involverade på annat sätt satt runt festbordet och gladdes åt en god lunchbuffé. Kardinal Arborelius tackade och välsignade alla, ekonomichefen Staffan Livehed höll också ett kort tacktal och biskop Saad Sirop Hanna sjöng en kaldéisk psalm. Film

September 2017 – nyhetsbrev Jungfru Maria kyrka

Comments are closed